Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marţi, 29 aprilie 2014

dan_voiculescu.jpg

Judecătorul Stan Mustaţă din dosarul ICA a fost reţinut

CSM a încuviinţat reţinerea şi arestarea judecătorului Stan Mustaţă de la Curtea de Apel Bucureşti.  Acesta a fost reţinut pentru 24 de ore. Magistratul făcea parte din completul care astăzi ar fi trebuit   să se pronunțe în dosarul lui Dan Voiculescu, condamnat într-o primă instanţă la cinci ani de închisoare pentru privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare. Într-o primă reacţie preşedintele fondator al Partidului Conservator cere Parchetului General şi Parlamentului să ancheteze DNA.

sumarul emisiunii 40 de minute

Moscova avertizează că noile sancţiuni occidentale conduc criza ucraineană în impas. Între timp, trupele ruseşti mobilizate în apropierea graniţei cu Ucraina s-au întors în cazărmi.

Polemici în jurul unei decizii a Consiliului Naţional al Audiovizualului. CNA a interzis difuzarea unei reclame în care doi prezentatori ai unor emisiuni de divertisment, merg pe acoperişul unui tren. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat a trimis o adresă la CNA, în care spune că numărul tinerilor care au suferit accidente încercând să-i imite pe cei doi a crescut în mod "neobişnuit".  

În Marea Britanie, cu mai puțin de o lună înaintea alegerilor pentru Parlamentul European, formaţiunea UKIP urcă în sondaje. Şi asta se întâmplă în ciuda atitudinii şi declaraţiilor  cu caracter rasist şi xenofob făcute de unii candidaţi ai partidului.

Iar în Irak forţele de securitate au început să voteze astăzi, în ajunul alegerilor legislative pentru ca în ziua scrutinului să poată asigura ordinea. Sunt primele alegeri din ţară de la plecarea trupelor americane. Premierul şiit Nuri al-Maliki, candidat pentru un al treilea mandat, este considerat favorit, într-o ţară măcinată de corupţie, şomaj şi violenţe.