Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 5 mai 2014

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Se dau lupte grele la Slaviansk, în estul Ucrainei, oraş aflat în continuare sub controlul separatiştilor pro-ruşi. Armata trimisă de Kiev a încercuit cu tancurile  zona. Între timp, ministrul german de externe solicită organizarea unei noi reuniuni la Geneva,  în încercarea de a detensiona situaţia.

sumarul emisiunii 40 de minute

Criza din Ucraina continuă să încingă spiritele în politica românească. Cea mai recentă neînţelegere între Victor Ponta şi Traian Băsescu vizează convocarea CSAT. Pe de altă parte, după ce săptămâna trecută premierul anunţa că ne paşte un război, astăzi a revenit asupra declaraţiilor spunînd că România nu se află în niciun fel de pericol.

Un nou cod portocaliu de inundaţii vizează şapte judeţe din sud-vestul ţării. Avertizarea este valabilă până mâine la prânz. Discutăm subiectul în această seară.

Fenomenul politizării presei s-a intensificat în anul 2013, iar o parte semnificativă a media este în continuare folosită de patroni în vederea obţinerii unor avantaje politice şi economice sau pentru a pune presiune pe justiţie. Sunt concluziile celui mai recent raport ActiveWatch.

Iar Japonia se întoarce spre Europa. Primul ministru de la Tokyo este astăzi la Paris, în contextul unui turneu european eşalonat pe nouǎ zile. Discuţiile cu liderii de pe continent  sunt  axate în special pe chestiuni economice şi de securitate.