Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marţi, 6 mai 2014

insurgenti_morti.jpg

Slaviansk rămâne punctul cel mai fierbinte din Ucraina

Slaviansk rămâne punctul cel mai fierbinte din Ucraina. Peste 30 de insurgenţi au fost ucişi în confruntările  recente din oraş, a anunţat ministrul de interne de la Kiev. De cealaltă parte Rusia anunţă consolidarea Flotei militare de la Marea Neagră. Pe plan diplomatic, Occidentul lansează la Viena noi negocieri, în speranţa evitării unui război civil în Ucraina.

sumarul emisiunii 40 de minute

În timp ce Guvernul a depus astăzi la Curtea Constituţională sesizarea referitoare la implicarea preşedintelui Traian Băsescu în campania electorală, şeful statului spune că nu se consideră implicat în campania Partidului Mişcarea Populară însă a admis că este formaţiunea pe care o vede drept parteneră, pentru că îi va continua programul politic.  

Americanii de la Chevron au început forajul de explorare a gazelor de şist în comuna vasluiană Pungeşti, după cinci luni de la demararea lucrărilor de amenajarea a platformei pe care este amplasată sonda. În ciuda asigurarilor companiei că lucrările nu afectează mediul înconjurător, la Pungeşti au avut loc în ultimele luni mai multe proteste violente ale localnicilor.

Aflat la cea mai scăzută cotă de popularitate pe care a avut-o vreodata un şef de stat francez, preşedintele Francois Hollande a acordat astăzi un interviu în cadrul căruia a răspuns în premieră întrebărilor telespectatorilor şi ascultătorilor. A vorbit despre economie, şomaj, criza din Ucraina şi expulzările de romi. Discutăm pe larg în această seară.

Iar in Nigeria gruparea islamistă care a răpit peste 200 de eleve la jumătatea lunii aprilie dintr-o şcoală, ameninţă că le va vinde pe fete pentru a deveni sclave sau soţii, cu 12 dolari fiecare.

 
Emisiune realizată de Anca Năstase