Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 14 mai 2014

omniasig.jpg

Suspiciuni de fraudă la Omniasig privind poliţele de locuinţe

Percheziţii de amploare la sediile Omniasig din ţară. Directorul general şi peste 40 directori ai companiei sunt suspectaţi de implicare în falsificare de poliţe. Într-un comunicat Omniasig anunţă că unicul obiect al verificărilor vizează situaţia poliţelor pentru locuinţe.

sumarul emisiunii 40 de minute

Pachetul de servicii medicale de bază a fost aprobat de Guvern. Accentul este pus pe prevenţie astfel încât  persoanele de până la 39 de ani sunt obligate să se prezinte la medicul de familie cel puţin odată la trei ani iar cele peste 40 de ani vor merge la specialist în fiecare an.

Marea Britanie publică primele cifre oficiale ale migraţiei, după ridicarea restricţiilor pe piaţa muncii pentru români şi bulgari, la 1 ianuarie 2014. În primele trei luni ale anului munceau în Regatul Unit 140.000 de români şi bulgari, cu 28.000 mai mulţi faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Kievul mai spera să rezolve prin dialog criza din estul ţării. La o primă masă rotundă dedicată subiectului sunt aşezaţi astăzi premierul Arseni Iaţeniuk,  trei foşti preşedinţi ai Ucrainei, actuali candidaţi la alegerile prezidenţiale din 25 mai şi oficiali regionali. Liderii sepratişti din est  nu sunt invitaţi să participe la discuţii.

Începe Festivalul de la Cannes: în această seară se întinde covorul roşu pentru cea de-a 67-a ediţie. Pelicula Grace de Monaco deschide Festivalul. În competiţia oficială nu este nici un film românesc.