Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 15 mai 2014

parlamentul_european.jpg

Suspiciuni de spionaj la Parlamentul European

Scandal de spionaj în Parlamentul European. Autorităţile maghiare au declanşat o anchetă pentru a verifica dacă un eurodeputat Jobbik spionează instituţiile europene în favoarea Moscovei.

sumarul emisiunii 40 de minute

În timp ce la Kiev sunt organizate mese rotunde în încercarea de a detensiona criza din estul Ucrainei, la Doneţk liderii separatişti anunţă că au început formarea unei armate. 

Comuniştii moldoveni vor ca până la semnarea Acordului de Asociere cu Republica Moldova, în tară să fie organizat un referendum prin care populaţia să fie consultată dacă doreşte ca acest pas să fie făcut.  Documentul va fi semnat de Chişinău pe 27 iunie.

Economia românească a crescut cu 3,8% în primul trimestru din acest an, cel mai puternic avans dintre statele Uniunii Europene. Dacă această situaţie se regăseşte şi în nivelul de trai al populaţiei discutăm în această seară.

Puţin peste jumătate din populaţia lumii a auzit de Holocaust. Dintre aceştia, aproape 60% consideră ori că numărul victimelor a fost exagerat ori neagă complet crimele comise de nazişti. Despre concluziile acestei cercetări am discutat cu istoricul religiilor Andrei Oişteanu.  

Comentăm în această seară şi decizia Curţii Europene de Justiţie care a stabilit că cei care folosesc mediul on line vor putea cere Google şi altor motoare de căutare să şteargă diverse informaţii sensibile care îi privesc. Acţiunea a declanşat temeri privind libertatea de exprimare.