Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 16 mai 2014

România nu e singură! Suntem pregătiţi să apărăm fiecare bucăţică a teritoriului NATO. Este mesajul pe care îl aduce la Bucureşti secretarul general al Alianţei, Anders Fogh Rasmussen. Pe fondul crizei din Ucraina preşedintele şi premierul se pun de acord pentru suplimentarea bugetului Apărării.

sumarul emisiunii 40 de minute

Situaţia drepturilor omului se deteriorează alarmant atât în estul Ucrainei cât şi în Crimeea indică un raport ONU dat publicităţii la Kiev. Asta în timp ce experţii avertizează că regiunea  Donbas se poate transforma într-o altă Transnistrie.

Pe fondul crizei ucrainene, se tensionează relaţia dintre Paris şi Washington. Americanii apreciază că nu este "momentul potrivit" ca Franţa să livreze nave de război Moscovei. Contractul, în valoare de peste un miliard de euro, a fost semnat  în 2011.

România ar putea deveni mai atractiva pentru investitori. După aproape 6 ani, agenţia S&P a îmbunătăţit ratingul de ţară în categoria recomandată investiţiilor. Discutăm pe larg în această seară.

Şi…surpriză la alegerile legislative din India. Scrutinul a fost câştigat de naţionaliştii hinduşi, care au obţinut majoritatea absolută în Parlament. Liderul acestora Narendra Modi care va deveni premier îşi propune să relanseze în forţă economia indiană. 

 
Emisiune realizată de Anca Năstase