Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Armata siriană a recurs la arme chimice

Armata siriană a recurs la arme chimice împotriva forţelor rebele în suburbiile Damascului. Este ceea ce susţin trimişii speciali ai cotidianului francez Le Monde. ONU a cerut în repetate rânduri Damascului să le permită experţilor organizatiei să ancheteze   posibila folosire a armelor chimice, invocând "informaţii din ce în ce mai numeroase" privind folosirea acestor arme în conflict.

Deşi este adepta politicilor de austeritate, Angela Merkel vrea acţiuni urgente pentru combaterea şomajului în rândul tinerilor din Europa, fenomen care în mai multe state membre a depăşit 50%. Cancelarul german pune accent pe cheltuirea mai eficientă a fondurilor comunitare, pentru crearea de locuri de muncă.

Contractul cu Bechtel privind construcţia autostrăzii Transilvania va fi reziliat în următoarele zile. Între timp, corpul de Control al premierului va verifica derularea contractului de la data încheierii şi până în prezent.

Parlamentul European îl audiază luni pe Gheorghe Pufan, candidatul României pentru Curtea Europeană de Conturi. Primul candidat din partea Bucureştiului pentru această funcţie a fost ex-comisarul Leonard Orban, a cărui candidatură a fost respinsă anul trecut atât de Comisia de Control Bugetar a Parlamentului European, cât şi de plenul legislativului de la Strasbourg.

 
Emisiunea 40 de minute din 27 mai 2013