Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 19 mai 2014

dunare.jpg

Cod portocaliu de inundaţii pe Dunăre până pe 26 mai (foto: pressalert.ro)

După ce a lăsat în urmă prăpăd în Serbia, apele umflate ale Dunării ar putea crea probleme şi în România. Un cod portocaliu pe fluviu este în vigoare până pe 26 mai.  Armata este pregătită să intervină. 

sumarul emisiunii 40 de minute

O săptămână până la alegerile europene. Aproape 42% din români consideră că integrarea ţării noastre în Uniunea Europeană n-a adus nici avantaje, nici dezavantaje, indică  un studiu realizat de INSCOP Research.

Începem de astăzi un tur al câtorva capitale europene, în contextul alegerilor din 25 mai: vom vorbi despre interesul pe care îl stârneşte scrutinul, principali candidati şi sisteme de vot. Astăzi mergem în Ungaria, unde Fidesz, partidul de guvernământ şi unul din favoriţii urnelor,  îl are pe liste, pe poziţia a treia, pe Laszlo Tokes.

Pe fond de tensiuni între Rusia şi Occident, Moscova se reorientează şi va semna cu Beijingul un contract de livrare de gaze pe 30 de ani. Gazprom va livra 38 de miliarde de metri cubi pe an. Semnarea contractului va coincide cu o vizită în China a preşedintelui Vladimir Putin.