Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marţi, 20 mai 2014

biden_la_bucuresti.jpg

Vicepreşedintele american Joe Biden este la Bucureşti

Vicepreşedintele american Joe Biden este la Bucureşti pentru a întări garanţiile de securitate ale NATO pentru aliaţii săi estici, în contextul crizei ucrainene. Prima oprire a numărului doi de la Casa Albă a fost la baza 90, Otopeni. A rostit un discurs în faţa militarilor români şi americani. 

sumarul emisiunii 40 de minute

Mergem sau nu la vot pe 25 mai ca să-I alegem pe europarlamentarii români? Societatea românească e mai divizată ca niciodată în această privinţă  iar fiecare tabără vine cu argumente solide. Vi le prezentam în această seară.

Trupele ruseşti s-au retras cel puţin zece kilometri de la frontiera cu Ucraina, au anunţat grănicerii ucraineni. Între timp, preşedintele Vladimir Putin, aflat în căutarea unei susţineri în faţa occidentalilor, a fost primit în China de omologul său  Xi Jinping.

Iar în Thailanda a fost instituită legea marţială după ce în ultimele luni s-au intensificat mişcările de stradă, atât pro cât şi anti-guvernamentale. Regatul este afectat de o criză politică gravă iar manifestaţiile impotriva regimului s-au soldat  cu 28 de morţi şi sute de răniţi.