Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 26 mai 2014

crin.jpg

Crin Antonescu a demisionat din fruntea PNL

Crin Antonescu a demisionat din fruntea PNL. Klaus Johannis a renunţat şi el la funcţia de prim-vicepreşedinte al partidului. Între timp, o parte din conducerea liberală relansează ideea refacerii USL. Pe de altă parte biroul permanent al formaţiunii a votat pentru ca europarlamentarii PNL să treacă la popularii europeni.

sumarul emisiunii 40 de minute

Franṭa nu si-a revenit din şocul seismului Le Pen. Frontul Naṭional, miṣcarea de extremă dreaptă, a câştigat detaṣat alegerile europene. Socialiştii francezi, la putere, nu au obţinut nici măcar 14 procente. Pe de altă parte Belgia rămâne fără guvern în urma câştigării alegerilor de către naţionaliştii flamazi. Discutăm pe larg în această seară.

Luptă strânsă pentru şefia Comisiei Europene. Postul şi-l dispută conservatorul Jean Claude Juncker, creditat cu prima şansă şi socialistul Martin Schulz. Există şi o a treia variantă în persoana directoarei FMI, Christine Lagarde.

Dintr-un singur tur de scrutin ucrainienii şi-au ales preşedintele. Miliardarul Petro Porosenko anunţă că vrea să pună capăt insurecţiei din estul ţării în trei luni şi să ducă Ucraina în UE. De partea sa Moscova anunţă că este "dispusă la dialog" cu noile autorităţi de la Kiev.