Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marţi, 27 mai 2014

juncker_si_schulz.jpg

PNL şi PDL negociază formarea unei alianţe

Şefii de stat şi de guvern ai Uniunii Europene sunt reuniţi la Bruxelles pentru a discuta rezultatul alegerilor europarlamentare precum şi modalitatea prin care va fi desemnat preşedintele Comisiei Europene. România este reprezentată la aceasta întâlnire informală  de preşedintele Traian Băsescu.

sumarul emisiunii 40 de minute

Pe scena politică românească PNL şi PDL negociază formarea unei alianţe, în contextul mai larg al discuţiilor privind unificarea dreptei. Liberalii au avut o serie de contacte şi cu Forţa Civică a lui Mihai Răzvan Ungureanu, în timp ce Elena Udrea spune că Mişcarea Populară va accepta orice invitaţie.

În Franţa toată conducerea UMP a demisionat, în frunte cu liderul de dreapta Jean Francois Copé. Demisiile vin pe fondul unui scandal în care a fost implicată formaţiunea, încă din timpul alegerilor prezidenţiale din 2012. Practic, în campania de acum doi ani partidul a depăşit cheltuielile cu aproape 10 milioane de euro, sumă care a fost camuflată prin facturi false.

Patruzeci de morţi la Doneţk, în estul Ucrainei, unde armata a preluat controlul asupra aeroportului din oraş. Pe de altă parte, premierul interimar al Ucrainei respinge organizarea unor negocieri directe cu Rusia, propunând o mediere occidentală.