Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 28 mai 2014

Klaus Iohannis candidează la şefia PNL. Un congres în care formaţiunea îşi va alege conducerea va avea loc peste o lună. Între timp, atat conducerea PDL cat si cea a PNL au votat pentru formarea unei alianţe. La această oră Vasile Blaga şi Crin Antonescu sunt într-o întâlnire la Parlament.

sumarul emisiunii 40 de minute

Nouă partide de extremă-dreapta vor avea reprezentanţi în Parlamentul European. Şefa Frontului Naţional francez Marine Le Pen este la Bruxelles în căutare de aliaţi pentru formarea unui grup parlamentar.  Politicianul îşi doreşte să devină liderul celor care au ca proiect destramarea Uniunii Europene.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii cere introducerea unor noi taxe la tutun, în condiţiile în care fumatul ucide, la nivel mondial, 10 persoane pe minut. Potrivit OMS, creşterea preţurilor este cel mai eficient mod de a descuraja consumatorii, în special pe cei tineri.

Maşina viitorului nu are şofer, ia curbele perfect şi se parchează singură. Google a dezvoltat primele prototipuri ale unui vehicul autonom. Gigantul american intenţionează să construiască în parteneriat cu unele companii auto 200 de astfel de automobile.

 
Emisiune realizată de Anca Năstase