Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Programul naţional pt HIV-SIDA va fi centralizat

Saptămâna a început cu o veste mult aşteptată de bolnavii de SIDA. Din 2015 se va reveni la achiziția centralizată de medicamente pentru HIV/SIDA, a anunțat luni ministrul Nicolae Bănicioiu. Tot în această ediţie a emisiunii, un interviu cu doctorul Jack Newman, realizat de Despina Bădescu, de la Totul despre mame, şi Sorana Mureşan, de la Asociaţia ProMAMA, Institutul pentru Alăptare.

Medicamentele fi distribuite pe regiuni, așa cum a fost până în 2007, când, spune oficialul lucrurile funcționau mai bine. Nicolae Bănicioiu a vorbit și despre fondurile alocate pentru programele de sănătate. Dintre acestea, programul ATI, în care sunt incluse 78 de spitale, a primit 157 de milioane de lei.  Un alt program avut în vedere de Ministerul Sănătății se referă la accidentul vascular cerebral. Despre centralizarea programului national pentru HIV-SIDA, am stat de vorbă cu preşedintele UNOPA, Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV-SIDA, Iulian Petre.Tot în această ediţie a emisiunii, un interviu cu doctorul Jack Newman, realizat de Despina Bădescu, de la Totul despre mame, şi Sorana Mureşan, de la Asociaţia ProMAMA, Institutul pentru Alăptare.

Jack Newman, autoritate în domeniul îngrijirii bebeluşilor, recunoscut la nivel internaţional pentru munca sa dedicată sprijijirii şi promovării alăptării s-a aflat în România pentru o conferinţă de trei zile, organizată de Totul despre mame în colaborare cu Asociaţia ProMAMA, eveniment la care RFI a fost partener media. Dr. Jack Newman a fondat prima clinică de alăptare într-un spital din Canada şi a fost consultant UNICEF în cadrul Iniţiativei pentru Spitale Adaptate pentru Bebeluşi.

 
Ascultă emisiunea Sănătatea Fm - 4 iunie