Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 5 iunie 2014

debarcarea_normandia.jpg

70 de ani de la debarcarea aliată din Normandia

19 șefi de stat și de guvern se întâlnesc în Franța  pentru a marca a 70-a aniversare a debarcării aliaților în al doilea război mondial. Se anunță zile încărcate pentru președintele François Hollande, care îi primește și pe Barack Obama, și pe Vladimir Putin. La Paris este asteptat și  președintele ales al Ucrainei, Petro Poroșenko.

sumarul emisiunii 40 de minute

România a atins un record negativ în ce privește natalitatea. Anul trecut au venit pe lume mai puțin de 180.000 de bebeluși. Care sunt principalele cauze ale acestui fenomen discutăm în această seară.

Proiectul de lege privind obligativitatea înregistrării și stocării datelor de identificare ale utilizatorilor de cartele prepaid este adoptat rapid în Parlament. Asta se întâmplă în ciuda faptului că recent, Curtea de Justiție a Uniunii Europene a invalidat așa numita Directivă 'Big Brother' privind stocarea datelor de trafic ale tuturor utilizatorilor de telefonie și internet. Cum se poate păstra un echilibru între obiectivele de securitate națională și protejarea vieții private încercăm să ne lămurim în 40 de minute.

Discutăm în această seară și despre situația dramatică în care se găsește Muzeul Literaturii Române. Până la jumătatea lunii, actualul proprietar al clădirii vrea ca imobilul să fie evacuat.  Ce soluții s-ar putea găsi vă spunem în 40 de minute. 

 
Emisiune realizată de Anca Năstase