Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 11 iunie 2014

mossul.jpg

Orașul irakian Mossul se află în mâinile rebelilor

Irakul  redevine un butoi cu pulbere. Acțiunile teroriste ale insurgenților se intensifică. Peste 500.000 de civili s-au refugiat în urma luptelor din oraşul Mosul, al doilea ca mărime din țară aflat sub controlul rebelilor. Parlamentul a primit o cerere comună din partea premierului şi a preşedinţiei în vederea declarării stării de urgenţă.

sumarul emisiunii 40 de minute

Guvernul scoate la vanzare pe bursa pachetul majoritar de actiuni de la Electrica. Statul vinde de la un preț minim de 11 lei pe acțiune. Compania vizează să atragă cel puțin 435 de milioane de euro.

Un adept al aripii dure a dreptei israeliene care nu şi-a ascuns niciodată ostilitatea faţă de crearea unui stat palestinian si care susține procesul de colonizare în Cisiordania. Acesta este noul președinte israelian, al zecelea, ales de Parlament. Abordările lui Reuven Rivlin nu se pliază pe politica Statelor Unite în regiune…discutăm pe larg în această seară.

Iar parlamentarii spanioli deschid calea urcării pe tron a prințului moștenitor Felipe. Parlamentarii de la Madrid au adoptat legea privind abdicarea regelui Juan Carlos.  Pe 17 iunie legea va fi supusă și votului Senatului.