Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 12 iunie 2014

  Contribuţiile de asigurări sociale vor fi reduse cu cinci puncte procentuale, dar de la 1 octombrie, cu un impact bugetar de 850 milioane lei, fără majorarea deficitului bugetar. Premierul Victor Ponta precizează că măsura nu are acordul FMI, ci este asumată de Guvern.

sumarul emisiunii 40 de minute

Criza din Irak se extinde. Rebelii se află la mai puțin de 100 de kilometri de capitala Bagdad. Washingtonul ia în considerare lansarea unor atacuri aeriene. O întrunire a Consiliului de Securitate va avea loc astăzi. Pe fondul violențelor prețul petrolului crește.  

Astăzi este ziua cea mare…începe mondialul din Brazilia. Prima partidă se joacă la Sao Paolo, între reprezentanța țării gazdă și Croația. Competiția se desfășoară într-un context social tensionat, brazilienii fiind nemulțumiți de costurile uriașe ale manifestării.

Iar în Statele Unite republicanii sunt în stare de șoc, după ce unul dintre liderii lor a fost învins de un candidat al mișcării Tea Party în cadrul alegerilor primare. Eric Cantor este unul dintre cei mai puternici politicieni, considerat succesorul actualului preşedinte al Camerei Reprezentanţilor din congresul american.

 
Emisiune realizată de Anca Năstase