Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 13 iunie 2014

irak_13_iunie.jpg

În Irak insurgenții înaintează spre Bagdad din trei direcții

În Irak insurgenții înaintează spre Bagdad din trei direcții. În acest timp guvernul pune în aplicare un plan pentru apărarea orașului. Rebelii au preluat deja controlul asupra unor teritorii importante din nord-vestul Irakului. Statele Unite au anunţat că nu exclud nicio opţiune pentru stoparea ofensivei.

sumarul emisiunii 40 de minute

După ce Guvernul și Fondul Monetar nu au căzut de acord asupra reducerii CAS, creditorii internaționali impun concedieri la CFR Marfă  și restructurarea companiei în vederea reluării procesului de privatizare. Începând de săptămâna viitoare 2000 de angajați feroviari vor fi disponibilizați.

Dreapta românească ar trebui să-și desemneze candidatul la președinție în urma unor alegeri primare de tipul celor din Statele Unite. Iată ce propune portalul “În linie dreaptă”. Sugestia vine în contextul în care PNL și PDL se pregătesc de fuziune iar celelalte partide mai mici de dreapta și-au desemnat deja proprii candidați pentru Cotroceni.

Iar în Franța divergențele între fondatorul Frontului Naţional, Jean-Marie Le Pen, şi fiica sa, Marine, care conduce formțiunea în prezent, continuă, cu acuzaţii de trădare și de erori politice. Neînțelegerile dintre cei doi apar la trei săptămâni după succesul istoric înregistrat de extrema dreaptă franceză în alegerile europarlamentare.

 
Emisiune realizată de Anca Năstase