Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de marți, 17 iunie 2014

romi_la_periferia_parisului.jpg

La Paris atât premierul cât și președintele condamnă agresarea unui român de etnie romă

La Paris atât premierul cât și președintele condamnă agresarea unui român de etnie romă. Adolescentul, în vârstă de 16 ani este în comă, după ce a fost lovit de cel puțin 12 persoane care îl suspectau de furt.

sumarul emisiunii 40 de minute

Forţele irakiene i-au respins pe jihadişti in oraşul Baaquba, la 60 de kilometri de Bagdad. În acest timp la Washington, președintele american caută soluții pentru rezolvarea crizei. Bombardamente cu avioane de luptă sau cu drone, consolidarea ajutorului  pentru guvernul irakian sau  cooperarea cu Iranul, sunt  tot atâtea opțiuni luate în calcul de Barack Obama și consilierii săi.

Marea Britanie își va redeschide ambasada din Iran. Relaţiile diplomatice dintre cele două ţări au fost suspendate în urmă cu trei ani, după o serie de atacuri asupra misiunii diplomatice de la Teheran.

Iar în Statele Unite va fi testat un nou soi de banană, îmbogățit cu vitamina A. Dacă fructele vor primi undă verde, cultivarea în scopuri comerciale va începe în Uganda. Carenţa de vitamina A ucide aproape 700.000 de copii pe an, în toată lumea.

 

Emisiune realizată de Anca Năstase