Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 18 iunie 2014

romi_la_paris_2.jpg

Adolescentul rom bătut la Paris se zbate între viață și moarte

La Paris dar și la București continuă să apară reacții de indignare la linşarea adolescentului rom. Tânărul este în continuare în comă, la spital. Asociația Romani CRISS i-a scris președintelui Hollande avertizând că politicienii francezi încurajează violenţa faţă de romi.

sumarul emisiunii 40 de minute

În Ucraina este așteptat anunțul preşedintelui Petro Poroşenko privind o încetare unilaterală a focului în estul ţării. Decizia vine după o discuție telefonică între liderul de la Kiev și președintele rus Vladimir Putin.   

În Irak combatanţii jihadişti au luat cu asalt principala rafinărie de petrol din țară. Pe acest fond se desfășoară o reuniune a liderilor comunităţilor şiită şi sunnită. Aproximativ 5.000 de iranieni s-au oferit ca voluntari pentru a apăra locurile sfinte şiite din Irak.

Prețul reglementat al energiei electrice va scădea de luna viitoare astfel încât consumatorii să-și recupereze banii pierduți în urma facturării duble a certificatelor verzi.

Iar ministerul Sănătății anunță că platforma spitalonline.ro este ilegală. Pentru consultațiile pe internet medicul nu poate fi tras la răspundere, explică ministerul. Anunțul vine la o zi de la lansarea proiectului care între timp a fost suspendat.