Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 19 iunie 2014

mircea_basescu.jpg

Mircea Băsescu audiat la DNA în calitate de suspect

Fratele președintelui României este acuzat de șantaj de familia lui Bercea Mondial. De la Cotroceni președintele spune că nu este implicat în acest scandal, că lasă justiția să își facă treaba și că fratele său nu trebuia să se implice într-un asemenea anturaj. Premierul cere demisia lui Traian Băsescu și nu exclude o nouă suspendare a șefului statului.

sumarul emisiunii 40 de minute

 Felipe al VI-lea este de astăzi noul rege al Spaniei. El pledează pentru o monarhie "integră" şi o Spanie unită. Familia regală a fost afectată în ultimii ani de mai multe scandaluri, cel mai grav dintre ele fiind punerea sub acuzare a infantei Cristina, sora lui Felipe.

Medicii sunt în continuare rezervați cu privire la șansele de supraviețuire ale adolescentului bătut cu sălbăticie în periferia Parisului. Autoritățile române și franceze  colaborează pentru soluționarea anchetei.

În Irak islamiștii au reușit să preia controlul celei mai mari rafinării din țară. În aceste condiții Irakul, deși este un mare producător de petrol, va fi nevoit să importe temporar produse rafinate. Între timp Statele Unite caută cea mai bună variantă de răspuns la avansarea fulgerătoare a jihadiştilor sunniţi.

Iar lumea fotbalistică este în stare de șoc după eliminarea Spaniei de la Cupa Mondială din Brazilia. Echipa lui Vicente del Bosque a atins faza finala a unui ciclu explică publicistul Radu Paraschivescu. Un interviu în această seară.

 
Emisiune realizată de Anca Năstase