Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 20 iunie 2014

mircea_basescu_2.jpg

Tribunalul București este așteptat să decidă astăzi arestarea sau nu a lui Mircea Băsescu

Tribunalul București este așteptat să decidă astăzi arestarea sau nu a lui Mircea Băsescu. Pe de altă parte, Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat Inspecţia Judiciară pentru apărarea reputaţiei şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi a preşedintei ÎCCJ, Livia Stanciu, după ce  Bercea Mondial a declarat că le-ar fi dat bani și acestora pentru a fi eliberat.

sumarul emisiunii 40 de minute

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a dezvăluit un plan de pace în 14 puncte al cărui obiectiv este să pună capăt insurecţiei separatiste proruse din estul ţării. Între timp Kremlinul precizează că trupele concentrate la frontiera cu Ucraina au strict misiunea de a securiza graniţa.

Liderii social-democraţi europeni se întâlnesc la Paris intr-o reuniune informală privind viitorul șef al Comisiei Europene. Va fi în capitala Franței și premierul Victor Ponta. Şefii de stat şi de guverne din UE, se reunesc și ei săptămâna viitoare la Bruxelles pentru a ajunge la un acord asupra succesorului lui Jose Manuel Baroso.

Iar in Polonia premierul Donald Tusk nu exclude organizarea unor alegeri anticipate, în urma scandalului interceptărilor. Este vorba de publicarea unor înregistrari în care ministrul de interne și guvernatorul băncii centrale își promiteau diverse favoruri.