Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 23 iunie 2014

basescu_la_cotroceni.jpg

Președintele Traian Băsescu spune că își va duce mandatul până la capăt

Conducerile Camerei Deputaților și Senatului s-a reunit de la această oră pentru a discuta solicitarea privind demisia de onoare a președintelui Traian Băsescu. Călin Popescu Tăriceanu, inițiatorul acestui demers, susține că demisia este necesară, ca urmare a scandalului de corupție în care este implicat fratele șefului statului. De la Cotroceni președintele spune încă odată că nu are nici o legătură cu afacerea Sandu Anghel.

sumarul emisiunii 40 de minute

În Irak insurgenții își continuă ofensiva spre vest. Între timp la Bagdad a sosit secretarul de stat american John Kerry. Misiunea sa este de a-l convinge pe premierul irakian Nouri al-Maliki să formeze rapid un guvern de unitate națională.

În Egipt, trei jurnalişti Al-Jazeera au fost condamnaţi la închisoare între şapte şi zece ani, fiind acuzaţi de susţinerea grupării Fraţii Musulmani, reprimată sângeros în ultimul an. Cazul a provocat un val de proteste la nivel internaţional.

La 8 luni de la intrarea în vigoare a legii care permitea eutanasierea câinilor fără stăpân, actul normativ este suspendat de Curtea de Apel Bucureşti care a dat câștig de cauză unui ONG.