Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 30 iunie 2014

bacalaureat.jpg

Suspiciuni de mită la examenul de bacalaureat în Arad

O nouă sesiune de bacalaureat, un nou scandal de mită. Doi inspectori şcolari și o profesoară din Arad au fost ridicaţi de procurori noaptea trecută, fiind suspectaţi că au primit diverse sume pentru a-i ajuta pe absolvenţii de liceu să promoveze. La locuințele dascalilor au fost găsite liste cu nume şi mii de euro.

sumarul emisiunii 40 de minute

PSD a stabilit să facă o singură nominalizare la prezidenţiale. Numele celui pe care social-democratii il vor arunca in cursa pentru Cotroceni ar putea fi facut public pe 1 august. Intre timp PNL si PDL par sa depaseasca neintelegerile legate de numele formatiunii pe care o vor crea in urma fuziunii.

Comisia Europeană permite Bulgariei să pună la dispoziția băncilor afectate de atacuri speculative în ultima perioadă, o linie de credit de aproape două miliarde de euro.  Poliţia  a reţinut  cinci bărbaţi suspectaţi de un atac informaţional organizat împotriva sistemului financiar al ţării, guvernul de la Sofia încercând să pună capăt celei mai grave retrageri de lichidităţi din bănci din ultimii 17 ani.

Jihadistii din statul Islamic din Irak si Levant proclamă  un califat în teritoriile pe care le controlează.  Vorbim de un regim politic islamic dispărut în urmă cu un secol. In acest context, președintele american avertizează că jihadişti europeni pot pătrunde fără vize pe teritoriul Statelor Unite.

Și… aproximativ 400 de marinari ruşi au sosit în Franţa pentru a fi formaţi pentru navele Mistral care vor intra în dotarea armatei ruse de anul viitor. Pe fondul crizei ucrainene, livrarea navelor provoacă tensiuni între Paris şi aliaţii săi. Totuși Franța este hotărâtă să onoreze contractul.

 
Emisiune realizată de Anca Năstase