Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 2 iulie 2014

sarkozy_inculpat.jpg

Nicolas Sarkozy a fost pus sub acuzare pentru corupție si trafic de influență

În Franța Nicolas Sarkozy a fost pus sub acuzare pentru corupție si trafic de influență. Faptele imputate  îl pot băga pe fostul președinte 10 ani după gratii.

sumarul emisiunii 40 de minute

Interdicția aplicată de Rusia exporturilor de carne de vită românești nu ne afectează. Anul trecut România a exportat marfă în valoare de 100 de milioane de euro dar produsele nu au ajuns pe piața rusească.  Consumatorii români nu au nici un motiv de îngrijorare, asigură șeful ANSVSA. Discutăm pe larg în această seară.

În aceeași zi Parlamentul de la București și cel de la Chișinău au ratificat acordul de asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană. Aprobarea acestui document creşte şansele partidelor proeuropene la alegerile din noiembrie, spune la RFI, ambasadorul Republicii Moldova în România, Iurie Reniţă. Un interviu în 40 de minute.

 În timp ce republicile  autoproclamate din estul Ucrainei vor să creeze o federaţie,  Berlinul continuă eforturile pentru găsirea unei soluţii diplomatice a crizei. Seful diplomației germane se reuneste cu  omologii de la Kiev, Moscova si Paris.

Iar Simona Halep este prima româncă ajunsă în semifinalele turneului de la Wimbledon. Halep o întâlnește mâine in semifinale pe canadianca Eugenie Bouchard. O calificare în finală o va propulsa pe Halep în poziţia a doua mondială, după americanca Serena Williams.