Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 3 iulie 2014

sarkozy_3.jpg

Nicolas Sarkozy, atac dur la adresa judecătorilor francezi

Magistraţii francezi sunt furioşi după ce au fost acuzati de Nicolas Sarkozy. Fostul presedinte  a trecut la contraatac in scandalul de coruptie in care este implicat. Care a fost reactia judecatorilor va spunem imediat…

sumarul emisiunii 40 de minute

Orice persoană fizică ar putea înființa de acum înainte o facultate particulară. Același fondator poate decide și desființarea instituției de învățământ superior, caz în care poate dispune de patrimonial acesteia după bunul plac. Sunt câteva din modificările aduse legii educației. Discutăm pe larg în această seară.

Gheorghe Ursu nu a fost un disident politic, opoziţia sa la regim a fost "nesemnificativă", şi-a făcut făcut concediile în străinătate, fiind un "privilegiat". Așa își justifică Tribunalul București decizia de a nu începe urmărirea penală  împotriva fostului ofiţer de securitate Marin Pârvulescu, cel care a coordonat ancheta în cazul disidentului. Gheorghe Ursu a murit în arestul Miliţiei Capitalei, în 1985, fiind bătut sistematic de anchetatori şi de colegii de celula.

Washingtonul consolidează măsurile de securitate pe aeroporturile din străinătate care efectuează zboruri directe spre Statele Unite. Este vorba de aeroporturi din Orientul Mijlociu şi Europa.

Iar o invenție inedită ar putea revoluționa piața lactatelor. Trei savanți din Statele Unite au inventat laptele artificial care ar putea ajunge în magazine până în 2017.