Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 7 iulie 2014

bacalaureat.jpg

Promovabilitate de 60% la examenul de bacalaureat

Aproape 60 la sută din elevii înscriși în acest an la bacalaureat au trecut examenul. Vorbim de cea mai mare rată de promovare din ultimii patru ani. Potrivit datelor publicate de Ministerul Educației s-a înregistrat şi un record negativ: au fost cei mai puţini elevi înscrişi la examen, din ultimii 3 ani.

sumarul emisiunii 40 de minute

Autorităţile israeliene încearcă să detensioneze situaţia din Fâșia Gaza după ce ancheta a confirmat că tânărul palestinian răpit şi ucis săptămâna trecută a fost ars de viu de un grup de extremişti, pentru a răzbuna moartea a trei tineri studenţi israelieni.

Dupa scandalul Snowden, care a scos la iveala faptul ca Angela Merkel era unul din liderii europeni spionati masiv de americani, un alt episod ar putea tensiona relatiile dintre Washington si Berlin. Este vorba de informatiile privind activitatea unui  agent dublu german care lucrează pentru Statele Unite. Autoritatile federale cer un răspuns "rapid" din partea Washingtonului.

Iar Papa Francisc a primit pentru prima dată la Vatican victime ale unor preoţi pedofili. Scandalul dezvăluit în anii 2000, a vizat zeci de mii de copii abuzați. Biserica este acuzată că adesea a tolerat, iar uneori i-a protejat pe infractori.

Emisiune realizată de Anca Năstase