Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 10 iulie 2014

onu.jpg

Reuniune de urgență a Consiliului de Securitate pe tema situaţiei din Fâşia Gaza

Reuniune de urgență a Consiliului de Securitate pe tema situaţiei din Fâşia Gaza. Între timp, pe teren, aviaţia israeliană a vizat noaptea trecută peste 300 de ţinte în Fâşia Gaza, ca răspuns la continuarea tirurilor de rachetă lansate de Hamas înspre Israel.

sumarul emisiunii 40 de minute

În țară un uriaș dosar de corupție este investigat de DNA. Există suspiciuni de corupţie în trei ministere – de Interne, al Educației și al Comunicațiilor precum şi la Secretariatul General al Guvernului. Procurorii anticorupție investighează modul în care au fost acordate patru mari contracte informatice în valoare totală de un miliard de euro.   

Dupa apariția informațiilor potrivit cărora Berlinul a descoperit doi agenți dubli, care spionau în favoarea Statelor Unite, guvernul federal a decis să-l expulzeze pe şeful serviciilor secrete americane din Germania.

Și….deși CFR Călători e de multă vreme o gaură neagră pentru stat, societatea civilă cere promovarea transportului feroviar. Calea ferată trebuie revitalizată pentru că este un mijloc de transport puțin poluant. Ce alte argumente mai aduc organizațiile neguvernamentale aflați în această seară.