Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 11 iulie 2014

hunor.jpg

Kelemen Hunor demisionează din Guvern

Kelemen Hunor demisionează din Guvern.  UDMR rămâne la guvernare . Kelemen Hunor ocupa funcția de vicepremier și din cea de ministru al Culturii.

sumarul emisiunii 40 de minute

Anunț surpriză al italienilor de la Enel. Grupul a anunţat că îşi vinde operaţiunile din România. Vorbim de primul mare investitor străin care iese de pe piaţa românească. Cu ce consecințe discutăm în această seară.

Noi violențe în Ucraina. Cel puţin 30 de militari ucraineni au fost ucişi într-un atac al insurgenților care a vizat un punct vamal situat la frontiera dintre Ucraina şi Rusia. Confruntări între separatişti şi trupele ucrainene au loc și în apropierea aeroportului din Doneţk, oras aflat în continuare sub controlul forțelor pro-ruse.

Cel puţin 100 de palestinieni au fost ucişi de la începutul operaţiunii israeliene. Israelul şi mişcarea islamistă Hamas sunt practice  în plin război, generând temeri privind o extindere a conflictului, chiar dacă Washingtonul a propus o mediere pentru obţinerea unei încetări a focului.

Iar Organizaţia Mondială a Sănătăţii cere homosexualilor să ia medicamente antiretrovirale cu titlu preventiv. Apelul este lansat în condițiile în care numărul infecţiilor cu HIV a crescut masiv în  rândul  minorităților  sexuale.