Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 23 iulie 2014

ucraina_avioane.jpg

Două avioane de vânătoare ucrainene doborâte în estul țării

Noi tensiuni în estul Ucrainei unde două avioane de vânătoare ucrainene au fost doborâte. Între timp, Uniunea Europeană adaugă mâine noi entități și oficiali ruși pe lista sancțiunilor. În acest context, un raport parlamentar britanic dezvăluie faptul că Regatul Unit continuă să exporte armament şi echipament militar în Rusia. Și Franţa dar şi Germania adoptă aceeași atitudine și nu anulează contractele comerciale profitabile cu Moscova.

sumarul emisiunii 40 de minute

În Olanda este zi de doliu național. Două avioane cu primele cadavre ale victimelor aeronavei malaeziene este așteptat să aterizeze la Eindhoven, de unde corpurile neînsuflețite vor fi transportate către o bază militară. La aeroport sunt rudele victimelor, cuplul regal olandez şi premierul Mark Rutte.

"Câţiva paşi" au fost făcuţi către un armistiţiu în Fâşia Gaza, anunță șeful diplomației americane aflat în regiune. Asta în timp ce înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului  face apel la o anchetă privind posibile crime de război comise de Israel în Fâşia Gaza şi a denunţat atacurile fără discriminare comise de Hamas asupra unor zone civile.

Sunt manifestații propalestiniene la Paris și la Berlin. Cancelarul Angela Merkel condamnă derapaje antisemite apărute în cursul protestelor. În apropiere de capitala Franței, o manifestaţie propalestiniană interzisă a degenerat în violenţe.