Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 24 iulie 2014

sanctiuni_ue.jpg

Ambasadorii europeni reuniți la Bruxelles discută despre noi sancțiuni la adresa Rusiei

Ambasadorii europeni reuniți la Bruxelles discută despre noi sancțiuni la adresa Rusiei. Mai multe state membre s-au arătat deja reticente faţă de sancţiuni de anvergură împotriva economiei ruse, de teamă că vor avea consecinţe asupra propriilor economii.

sumarul emisiunii 40 de minute

Confruntările între forţele ucrainene şi rebelii separatişti se intensifică în estul țării, pe fondul acuzaţiilor privind implicarea directă a Moscovei în catastrofa aviatică de acum o săptămână, în timp ce alte zeci de cadavre ale victimelor au ajuns astăzi în Olanda.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a condamnat Polonia pentru "complicitate" în cazul închisorilor secrete ale CIA. Varşovia a fost condamnată pentru rolul său în actele de tortură la care au fost supuşi, pe teritoriul polonez, un palestinian şi un saudit, înainte de a fi transferaţi la baza americană de la Guantanamo.

Pe modelul “Prima Casă”, guvernul intenționează să lanseze “Prima Mașină”.  Ce impact ar putea avea pentru piața auto un program de garantare a creditelor destinate achiziţiei de autoturisme noi, discutăm în această seară.

Organizația Salvați Copiii cere Guvernului să aloce fondurile necesare pentru îngrijirea nou-născuţilor prematuri din maternităţi şi secţiile de terapie intensivă neonatală. Ministerul Sanatatii este acuzat că a redus drastic bugetele anuale alocate acestor copii.

 
Emisiune realizată de Anca Năstase