Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 25 iulie 2014

air_algerie.jpg

Vremea nefavorabilă, "ipoteza cea mai probabilă" a accidentului aviatic produs în Mali

Condiţiile meteorologice nefavorabile, "ipoteza cea mai probabilă" a accidentului aviatic produs ieri în Mali. Nici unul din cei 118 pasageri nu a supraviețuit. O anchetă a fost demarată. E încă neclar dacă la bordul aeronavei se afla și un cetățean român.

sumarul emisiunii 40 de minute

În Ucraina președintele  Petro Poroşenko cere Parlamentului să respingă demisia guvernului. În aşteptarea unui vot al legislativului, guvernul l-a numit pe vicepremierul pentru regiuni Vladimir Groismann premier interimar.  

Mâine liberalii și democrat-liberalii se reunesc în Congres pentru a aproba fuziunea dintre PNL şi PDL și alcătuirea Alianței Creștin Liberale. Pe 5 august vom afla cine dintre Klaus Iohannis și Cătălin Predoiu va fi prezidențiabilul noii structuri politice.

Iar în Statele Unite executarea unui condamnat la moarte care a decedat după două ore de calvar a dat naștere la o polemica violentă. În cele 32 de state unde pedeapsa cu moartea este în vigoare, autorităţile au ajuns să injecteze condamnaților substanțe neomologate, după refuzul fabricanţilor europeni de a le furniza produse pentru execuţii.

 
Emisiune realizată de Anca Năstase