Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 28 iulie 2014

Doborârea avionului MH17 în Ucraina ar putea fi asimilată unei "crime de război", arată un raport al Organizației Națiunilor Unite. Pe de altă parte, Kievul anunță că primele informaţii furnizate de cutiile negre ale avionului, confirmă că aparatul s-a dezintegrat în aer, după ce a fost lovit de o rachetă.

sumarul emisiunii 40 de minute

În timp ce Uniunea Europeană pregătește etapa a treia de sancțiuni împotriva Rusiei, în Germania apar temeri potrivit cărora 200.000 de locuri de muncă ar fi în pericol.  Camera de Comerț de la Berlin  susține că 25% din societățile care fac comerț internațional resimt deja efectul sancțiunilor.

Trei zile de doliu în Franţa pentru victimele avionului Air Algeria care s-a prăbuşit săptămâna trecută în Mali. Dinte cei 118 pasageri, 54 erau la bord. Nimeni nu a supraviețuit. Cutiile negre ale aparatului de zbor vor fi analizate la Paris.

Iar Libia este la un pas de războiul civil. Numeroase state europene şi-au îndemnat cetăţenii să părăsească tara, în contextul intensificării violenţelor între membrii ai milițiilor rivale.

 
Emisiune realizată de Anca Năstase