Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de marți, 29 iulie 2014

tineri_romani_in_cernauti.jpg

MAE reacționează în chestiunea mobilizării românilor din Ucraina( foto: newsbucovina.ro)

Ministerul de Externe de la București reacționează în problema înrolării tinerilor români din Ucraina și solicită Kievului ca aceste proceduri să nu fie discriminatorii. În ultimele zile, zeci de tineri au primit ordin de mobilizare pentru a fi trimis să lupte în estul țării.

sumarul emisiunii 40 de minute

Ambasadorii UE reuniți la Bruxelles au decis în fine să sancționeze Moscova economic. Decizia lor se bazează pe o propunere făcută de Comisia Europeană care a încercat totuși să limiteze impactul asupra economiilor europene.

Ofensiva israeliană în Fâșia Gaza se intensifică iar un armistițiu pare din ce în ce mai îndepărtat. Noaptea trecută, singura centrală electrică din enclava palestiniană a fost avariată de un bombardament al statului evreu.

Pe plan intern, Victor Ponta devine oficial candidat la prezidențiale iar Sănătatea, Educația, Apărarea și Transporturile au primit cei mai mulți bani în urma rectificării bugetare. De la Finanțe și Mediu s-au tăiat fonduri.  

În fine….Londra anunţă o nouă înăsprire în domeniul ajutoarelor acordate imigranţilor din UE. Perioada, în care cei ce nu au şanse reale să-şi găsească un loc de muncă în această ţară  pot să ceară ajutoare sociale,  urmează să fie redusă cu jumătate, de la 6 la trei luni.

 
Emisiune realizată de Anca Năstase