Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Situaţia din Siria este dezbătută în parlamentul britanic

Situaţia din Siria este dezbătută la această oră în parlamentul britanic. Între timp, guvernul de la Londra autorizează trimiterea a şase avioane de vânătoare în Cipru.

De la Damasc însuşi preşedintele Bashar al-Assad anunţă că ţara se va apăra împotriva oricărei agresiuni. Pe de altă parte inspectorii ONU care anchetează presupusul atac cu arme chimice, vor părăsi Siria sâmbătă dimineaţa.

La Bucureşti, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care se mai află în Siria să părăsească ţara cât mai curând posibil, având în vedere că situaţia în zonă se deteriorează rapid. Potrivit datelor oficiale în Siria trăiesc între 12 şi 14.000 de români. 

Prinţul Vladimir Ghica, preot catolic român, mort în temniţele comuniste va fi beatificat sâmbătă la Bucureşti în prezenţa unui cardinal al Sfântului Scaun. Este primul martir al închisorilor comuniste recunoscut oficial de biserică. 

A început a 70-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia. "Abuzuri sexuale, violenţe comise asupra femeilor, disoluţia legăturilor familiale, crize ale valorilor... Cineaştii nu dau semne de optimism", comenta directorul festivalului, cu privire la temele peliculelor în competiţie pentru Leul de Aur. 

 
Emisiunea 40 de minute din 29 august 2013