Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Forjând incubaţia antreprenoriatului, real şi inovativ, românesc

business-air.png

Florin Pârlea, Şerban Ţir, Dan Pavel

Pentru că toamna se numără, nu doar bobocii, ci şi seminţele unor recolte viitoare, oaspeţii ediţiei de astăzi a emisiunii Business ON AIR, mai vechii noştri prieteni de la Gemini Solutions au aşezat la masa dialogului pe undele RFI, proiectul Gemini Solutions Foundry. 

Ingenioasa abordare nominativă, împrumutată de la o altă ramură a businessului, aparent doar în opoziţie, sectorul producţiei "heavy", este congruentă cu ceea ce îşi propun şi cu ceea ce fac initatorii.

Despre diferenţele dintre arhitectura internă a unui incubator de afaceri mainstream şi analiza comparativă cu ce face Gemini Foundry, pe relaţia deja tradiţională, pentru ei, cu Silicon Valley, care sunt paşii pe care trebuie să îi parcurgă un antreprenor din branşa IT, care are viziunea, dar şi cu curajul de a se prezenta, pilotat profesional, în faţa unui venture-capitalist, dar şi despre diferenţele de ecosistem invotativ şi creativ dintre industria IT în SUA şi modelul european sau israelian, iată doar câteva dintre liniile de dialog ale emisiunii.

Pe website-ul agregării Gemini Solutions Foundry, www.gemsfoundry.com, cei interesaţi pot afla mai multe despre toate acestea, dar şi despre un prim eveniment de marcă, premieră pentru industrie: în data de 24 septembrie, un reputat Venture Capitalist descinde la Bucureşti,aşa că, dragi tineri antreprenori în faza de start-up în IT vă propun: treceţi la log in!

Tot pe website-ul cu pricina îmi atrage atenţia un citat ţintit al marelui Edison, căruia simt să îi adaug, ca un îndemn suplimentar la a trece de la idee, testare şi, de ce nu, la succes antreprenorial, un citat al altui faimos inventator strategic, din zona de tech, Steve Jurvetson, vorbind despre bariera dintre idee şi realitate: "nu este nimic în neregulă cu a te înşela în majoritatea cazurilor, atâta timp când ai foarte mare dreptate, din când  în când". 

Invitaţi: Florin Pârlea, director general al grupului de firme Gemini Solutions şi Şerban Ţir, CTO al aceleaşi entităţi.

Emisiunea Business on air din 29 august 2013