Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 1 septembrie 2014

Informații contradictorii referitoare la postul de comisar pe care îl va ocupa România în viitoarea Comisie Europeană. Oficial, Dacian Cioloș și Corina Crețu sunt propunerile înaintate de București. Președintele ales al Comisiei Jean-Claude Juncker începe marți discuţiile cu candidaţii.

sumarul emisiunii 40 de minute

Energia și infrastructura sunt domeniile în care delegația română la Beijing va semna acorduri cu partea chineză. Aflat în cea de-a doua sa vizită în China oficială în calitate de premier, premierul Victor Ponta a reluat astăzi ideea de a transforma România în principala poartă de acces a produselor chineze în Europa şi în Uniunea Europeană.

Discutăm și despre modul în care NATO intenționează să contracareze agresiunea rusească. Alianța Nord-Atlantică plănuiește să instaleze cinci baze în Europa de Est, între care una în România. Câți soldați vor staționa la noi și de când ar putea deveni operațională baza, vă spunem în această seară.

Iar de la 1 septembrie Republica Moldova poate exporta oficial fructe și legume pe piața Uniunii Europene. În contrapartidă Rusia a decis impunerea unor taxe pe toate exporturile moldovenești. În această seară un interviu cu ministrul Agriculturii de la Chișinău.

 
Emisiune realizată de Anca Năstase