Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Atipicul ca succes în contabilitate, dar şi un sumar reportaj de front

business-air-12-septembrie.png

Marius Focsa, antreprenor expertiză contabilă şi taxe

Pentru că tranzacţiile sunt constante ale vieţii cotidiene, Business ON AIR vă solicită, aşa cum v-a obişnuit de 4 ani, jumătate de ceas din timpul zilei, în schimbul dozei săptămânale de inspiraţie antreprenorială -- astăzi, alt exemplu de "asumat şi făcut", de altfel,  des întâlnit în eco-sistemul antreprenorial.

Investigăm, deci, pe undele radio ale emisiunii, cum arată un plan de afaceri, la fix un an de la implementare, pentru cabinetcontabilitate.com şi chronax.ro, proiectele antreprenorului de cursă lungă, Marius Focsa, şi ale echipei sale multidisciplinare în expertiză contabilă şi de HR, audit, avocatură de business.

Un adevărat jurnal de front dinspre zona zilnică de contact între salvgardarea intereselor financiare şi fiscale ale agenţilor economici şi autorităţile de control de resort. Cât de mare este presiunea din sistem, atunci când schimbările din legislaţia care guvernează politicile fiscale se schimbă/adaptează cu viteze superluminice, impactul pe termen scurt şi lung şi cum se pot proteja jucătorii din economie, iată câteva dintre temele abordate.

Alt proiect interesant de menţionat: preocuparea pentru creşterea şi consolidarea unei pepiniere de tineri absolvenţi, ajutaţi care depăşească, încă de la prima lor imersiune în economia reală, sintagma "practica ne omoară", un win-win, pentru toate părţile implicate.

Homeopatie pentru mai mici şi mai mijlocii noştrii temerari întreprinzători, exercitată zilnică de unul din ei.

Invitatul emisiunii Business on air: Marius Focsa, antreprenor expertiză contabilă şi taxe