Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 5 septembrie 2014

summit.jpg

Țara Galilor, summit NATO 2014

Liderii NATO au aprobat înfiinţarea unor comandamente care vor avea rolul de a coordona un răspuns rapid al Alianţei la o eventuală ameninţare la adresa statelor membre. Unul dintre aceste centre ar putea fi amplasat în România.

sumarul emisiunii 40 de minute

Între timp, președintele ucrainean Petro Porosenko anunță că reprezentanţi ai Guvernului de la Kiev şi ai rebelilor proruşi care s-au întâlnit la Minsk au semnat un protocol preliminar pentru încetarea focului în estul Ucrainei.

 28 de membri în acest moment are NATO care anunță că ține ușa deschisă pentru noi aliați. Un mesaj pentru Georgia, Republica Moldova și Ucraina…. De altfel Chișinăul a primit o veste bună, se află pe lista statelor care își vor consolida capacităţile de apărare, cu ajutorul militarilor NATO.  

 Iar din actualitatea internă aflăm că reducerea taxei pe stâlp se va aplica de la 1 ianuarie. Informația vine de la ministrul de Finanțe Ioana Petrescu. Pe de altă parte impactul bugetar pentru amnistia fiscală se ridică la 400 de milioane de lei.  Suma urmează sa fie plătită eşalonat, mamelor și pensionarilor, timp de cinci ani.

 

 
Emisiune realizată de Anca Năstase