Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de marți, 9 septembrie 2014

iohannis.jpg

Tribunalul Bucureşti: alegerea lui Klaus Iohannis în fruntea PNL nu respectă statutul partidului

Alegerea lui Klaus Iohannis în fruntea PNL nu respectă statutul partidului, a  decis Tribunalul Bucureşti. Liberalii spun că hotărârea judecătorilor nu afectează calitatea lui Iohannis de președinte al formatiunii sau de candidat la prezidențiale. 

sumarul emisiunii 40 de minute

Vot final în plenul Camerei Deputaților pe legea privind reducerea CAS și cea referitoare la amnistierea  fiscală a mamelor, pensionarilor și bugetarilor. Aproximativ 100.000 de persoane vor beneficia de ștergerea de datorii dacă președintele Traian Băsescu va promulga legile.

Primul raport privind doborârea avionului malaezian în Ucraina, în urmă cu aproape două luni, indică faptul că aeronava a fost „străpunsă de numeroase proiectile“. Avionul a fost dezmembrat „în bucăţi” în zbor, indică documentul elaborat de anchetatorii olandezi.

Șeful diplomației americane începe astăzi un turneu în Orientul Mijlociu pentru a coordona formarea coaliției internaționale împotriva Statului Islamic. Peste 40 de state vor fi incluse în acest proiect de combatere a jihadiștilor care controlează teritorii întinse din Irak şi Siria.

 
Emisiune realizată de Anca Năstase