Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 10 septembrie 2014

corina.jpg

Corina Crețu, desemnată oficial comisar european pentru Politică Regională

E oficial! Corina Crețu a fost desemnată să ocupe funcția de comisar pentru politică regională în echipa condusă de Jean Claude Juncker. Acum cei 28 de comisari trebuie să treacă de votul din Parlamentul European.

sumarul emisiunii 40 de minute

Cea mai importantă politică a Uniunii Europene în termeni de fonduri alocate - 350 de miliarde de euro, politica regională susţine crearea de locuri de muncă, creşterea economică și  îmbunătăţirea calităţii vieţii. Discutăm pe larg în această seară.

Proiectul de autonomie a Ținutului Secuiesc a fost finalizat de UDMR. Documentul prevede între altele recunoașterea limbii maghiare alături de cea română, instituții și simboluri proprii pentru această regiune. Acum proiectul este în dezbatere publică, ce șanse are să fie aprobat l-am întrebat pe politologul Cristian Pîrvulescu.

Coaliţia internaţionalǎ iniţiatǎ de Statele Unite pentru a combate Statul Islamic beneficiazǎ de un puternic sprijin francez. În context, preşedintele François Hollande şi-a anunţat vineri o vizitǎ în Irak, iar saptamana viitoare va fi organizatǎ la Paris o Conferinţǎ internaţionalǎ pe tema pǎcii şi a securitǎţii în statele ameninţate de jihadism.  

Iar Apple și-a răsfățat utilizatorii și a lansat pe piață nu unul, ci două telefoane iPhone dar și un ceas inteligent despre care se spune că va reprezenta viitorul capitol din istoria companiei.