Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 11 septembrie 2014

obama.jpg

Statele Unite ar putea bombarba poziții ale Statului Islamic din Siria

După Irak, președintele Barack Obama se declară pregătit să lanseze atacuri aeriene împotriva Statului Islamic  și în Siria, în estul țării cu precădere indică experți americani. Pe de altă parte șeful Casei Albe spune încă odată că o intervenție terestră împotriva jihadiștilor este exclusă.

sumarul emisiunii 40 de minute

Verdict amânat  în procesul  atletului paralimpic sud-african Oscar Pistorius. El este judecat pentru uciderea iubitei sale în noaptea de 14 februarie 2013. Pistorius riscă 25 de ani de închisoare. Judecatorii se vor pronunta maine.

Premieră în acordul cu FMI. Saptamana viitoare reprezentanţii Guvernului şi cei ai BNR pleacă la Bruxelles pentru următoarea evaluare a acordului cu creditorii internationali. Discuţiile au loc loc în premieră în afara ţării şi fără participarea Preşedinţiei, a partidelor politice sau a sindicatelor.

Cu Franța în postura de elev slab al zonei euro în materie bugetară, Pierre Moscovici, fost ministru francez, viitor comisar european susține că nu va fi ambasadorul Parisului la Bruxelles.  El va gestiona portofoliul afaceri economice și financiare. Într-un interviu acordat Les Echos Moscovici a vorbit despre misiunea sa în echipa lui Jean Claude Juncker. Discutăm pe larg în această seară.

Iar societatea civilă cere o întâlnire cu… Avocatul Poporului. Mai multe organizații neguvernamentale vor să stabilească o formă de colaborare cu instituția condusă de Victor Ciorbea. ONG-urile sunt nemulțumite de faptul că Avocatul Poporului nu a sesizat Curtea Constituțională în privința unor ordonanțe de urgență precum cea referitoare la alegerile prezidențiale și cea referitoare la migrația aleșilor locali.