Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 15 septembrie 2014

elevi_la_scoala.jpg

Scoala incepe fara manuale pentru elevii de clasa I si a II-a

Anul şcolar a început astăzi fără manuale noi pentru clasele I şi a II-a şi fără schimbări la examenele naţionale şi admiterea în liceu, dar cu un regulament ce integrează reguli de conduită atât pentru elevi cât și pentru profesori și un contract educaţional între părinți şi școală.

sumarul emisiunii 40 de minute

Conferința  la Paris pentru constituirea unei coaliții internaționale împotriva grupării Statul Islamic. Câteva state arabe sunt pregătite să se alăture luptei împotriva grupării jihadiste, care ieri a revendicat decapitarea unui al treilea occidental pe care îl capturase.

Suedia redevine o țară de stânga după victoria opoziției în alegerile legislative desfășurate ieri.  Rezultatele parțiale ale scrutinului indică și o ascensiune istorică a extremei drepte. 

Piloții de la Air France sunt în grevă. Ar putea fi cea mai mare mișcare de protest a angajaților companiei din ultimii 15 ani.  Mai mult de jumătate din zborurile programate pentru astăzi au fost anulate. Mâine o parte din avioanele Lufthansa vor fi ținute la sol tot din cauza unei greve a piloților.

 Iar boa de nisip, cel mai rar șarpe din România, a fost redescoperit după 80 de ani. Vă spunem unde în această seară.

 

Emisiune realizată de Anca Năstase