Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 17 septembrie 2014

vot_in_parlament.jpg

Ordonanța care autorizează traseismul politic, a fost respinsă în Camera Deputaților

Surpriză în Parlament. Ordonanța care autorizează traseismul politic, a fost respinsă în Camera Deputaților. UDMR, deși aflat la guvernare, anunțase deja că nu va vota. Forul decizional în acest caz este însă Senatul.

sumarul emisiunii 40 de minute

Reducerea TVA la pâine a fost un success. O spun atât reprezentanții Ministerului de Finanţe cât si patronatul din domeniu deși estimările celor două părți referitoare la reducerea evaziunii, ca efect al scăderii TVA, nu coincid. Avem toate cifrele în această seară.

România are peste 200 milioane euro datorie la spitale europene situație care ar putea determina unitățile medicale respective să nu-i mai trateze pe bolnavii români. Casa de Asigurări  spune că a început să achite din restanțe și că internările, în străinătate continuă.

O zi până la referendumul în urma căruia scoțienii decid dacă rămân sau nu în componența Regatului Unit. Provincia nordică are o ocazia istorică să-şi recapete independenţa pierdută acum trei secole, printr-un referendum ce ar putea provoca o formidabilă undă de şoc încurajând mișcările naționaliste.