Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 24 septembrie 2014

cladirea_onu.jpg

Consiliul de Securitate dezbate strategia împotriva Statului Islamic

Consiliul de Securitate al ONU se reuneşte astăzi sub coordonarea lui Barack Obama pentru a examina modalităţile de luptă împotriva jihadiștilor din Statul Islamic. În urma reuniunii este așteptată o poziție mai  tranșantă a  Turciei, care  a fost criticată pentru atitudinea pasivă faţă de ascensiunea organizației teroriste, deși aceasta a cucerit teritorii în vecinătatea frontierelor sale.

sumarul emisiunii 40 de minute

Franţa va efectua "în zilele următoare" noi raiduri aeriene în Irak, împotriva pozițiilor Statului Islamic. Între timp la Paris, Parlamentul îşi afirmǎ sprijinul faţǎ de decizia guvernului de a se angaja  în lupta împtriva islamiștilor.

Descifrăm și vizita pe care a început-o astăzi la Chișinău președintele Belarusului Alexander Lukașenko. Împreună cu el în Moldova vin si oameni de afaceri bieloruşi interesaţi de cooperarea cu producătorii moldoveni. De când Moscova a impus embargo Chișinăului, agricultorii moldoveni s-au orientat spre piața din Belarus.

 Iar Vaticanul începe urmărirea penală în cazul unui fost prelat acuzat de pedofilie. Urmărirea penală împotriva polonezului Josef Wesolowski ar putea duce la deschiderea primului proces pentru pedofilie din istoria Sfântului Scaun.