Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 25 septembrie 2014

doliu_in_franta.jpg

Trei zile de doliu național în Franța după asasinarea lui Hervé Gourdel

Franța îndoliată după asasinarea lui Hervé Gourdel își înăsprește măsurile de securitate. Pe de altă parte Parisul se declară pregătit să ajute alte ţări să lupte împotriva jihadiştilor, dacă i se va cere  acest lucru.

sumarul emisiunii 40 de minute

Ucraina va depune oficial în 2020 o cerere de aderare la Uniunea Europeană şi va renunţa în curând la statutul său de stat nealiniat, măsură ce deschide calea unei posibile aderări a fostei republici sovietice la NATO. Sunt prevederi dintr-un program de reforme prezentat de preşedintele Petro Poroşenko. Discutăm pe larg în 40 de minute.

Instanța supremă a amânat procesul lui Klaus Iohannis pentru 30 septembrie. Liderul PNL și candidat al ACL la prezidențiale este acuzat de Agenția Națională de Integritate de incompatibilitate. Ce verdict ar putea da Curtea Suprema si cu ce consecinte asupra candidaturii lui Iohannis va spunem in aceasta seara.

România a intrat in vizorul Comisiei Europene din cauza poluarii aerului.     Bruxelles critică autoritățile  pentru că nu-i protejează suficient pe cetățeni. Bucureștiul, Iașiul și Brașovul sunt orașele cu cele mai mari probleme.

În încercarea de a reduce costurile, România își va cumpăra propriul satelit de comunicaţii. Sistemul ar urma să asigure servicii de specialitate atât pentru instituţiile statului, cât şi pentru mediul privat, contra cost. Când va deveni operațional și în ce scopuri va fi folosit vă spunem în această seară.

 
Emisiune realizată de Anca Năstase