Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 1 octombrie 2014

corina.jpg

Corina Creţu, desemnată comisar pentru Politică Regională, a primit aviz pozitiv din partea PE

Corina Creţu, desemnată comisar pentru Politică Regională, a primit aviz pozitiv din partea Comisiei de specialitate din PE. Ce intrebari i-au adresat deputatii europeni si care au fost solutiile prezentate discutam imediat impreuna cu Mihaela Gherghisan care va fi in direct de la Bruxelles.

sumarul emisiunii 40 de minute

Fostul premier norvegian Jens Stoltenberg preia conducerea NATO de la danezul Anders Fogh Rassmussen. Un mandat in care alianţă va trebui să demonstreze că poate limita eficient agresivitatea Rusiei şi că poate convinge ţările aliate să investească mai mult în înzestrarea armatei.

Hong Kong a intrat în cea mai gravă criză politică de când insula a fost retrocedată Chinei în urma cu 14 ani. Manifestanţii prodemocraţie sunt în continuare în stradă și cer demisia şefului Executivului, perceput drept marioneta Beijingului. Autorităţile locale, susţinute de China refuză însă să cedeze.

Parisul a decis întǎrirea dispozitivului sǎu militar în Irak. Pentru moment bombardamentele efectuate de francezi, americani şi britanici, împreunǎ cu aliaţii lor din Golful Persic, nu au dat rezultate. Jihadiştii sunt în ofensivǎ în Siria, la graniţa cu Turcia, iar reţeaua lor de recrutare rǎmîne extreme de eficientă. 

 
Emisiune realizată de Anca Năstase