Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 3 octombrie 2014

George Maior, directorul Serviciului Român de Informaţii a anunţat că va demisiona după alegerile prezidenţiale, întrucât își pune mandatul la dispoziția viitorului președinte.

sumarul emisiunii 40 de minute

"Protejaţi parlamentarii, corupţii, ignoraţi Parlamentul când va convine." Subsecretarul de stat american pentru Afaceri Euroasiatice, Victoria Nuland, a lansat un atac extrem de dur la adresa unor lideri politici din Europa centrală, fără a-i numi însă. Criticile oficialului american vizează și România, o spune însuși președintele Traian Băsescu, într-o declarație de presă de la Cotroceni.

Franța și Statele Unite salută votul din Parlamentul de la Ankara care a dat undă verde intervenției trupelor turce în Irak și Siria, împotriva Organizației Statul Islamic. Parisul, Washingtonul și Londra desfășoară de câteva săptămâni atacuri aeriene asupra pozițiilor controlate de jihadiști, din cele două țări.

Nu acum, dar în 15 ani mutarea producției Dacia din România ar putea deveni realitate. Deja fabricantul de la Mioveni produce mașini în Maroc și Turcia. La toate acestea se adaugă declarația ministrului Transporturilor care a anunțat că autostrada cerută de grupul Renault nu va mai fi făcută.

 
Emisiune realizată de Anca Năstase