Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 6 octombrie 2014

nobel.jpg

Un american si doi norvegieni au castigat Nobelul pentru medicina

Doi norvegieni si un american au primit Nobelul pentru Medicină în acest an. Ei au descoperit niște celule care compun un sistem de poziționare din creier  ce  face posibilă orientarea în spațiu.

sumarul emisiunii 40 de minute

Bulgaria se reîntoarce spre dreapta. Boiko Borisov, înlăturat de la putere în februarie 2013, în urma unor ample proteste anticorupţie revine acum în prim-planul scenei politice. Partidul condus de fostul premier a câştigat alegerile legislative. Îi lipsesc însă 30 de mandate pentru a deţine majoritatea în Parlament. Cum se explică votul bugarilor și cum va arăta guvernul de la Sofia vă spunem în această seară.

În Brazilia urmează un tur doi extrem de disputat al alegerilor prezidențiale. Președinta în exercițiu Dilma Rousseff îl va înfrunta pe 26 octombrie pe social-democratul Aecio Neves.

Protestele prodemocrație din Hong Kong și-au pierdut din intensitate. Însă cele două săptămâni de  manifestații au fost suficiente pentru a inspira minoritățile aflate de asemenea sub autoritatea Chinei: pe uiguri, pe tibetani, dar şi pe taiwanezi.

 
Emisiune realizată de Anca Năstase