Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de marți, 14 octombrie 2014

sie.jpg

Traian Băsescu l-a acuzat pe Victor Ponta că ar fi fost ofițer acoperit al SIE în perioada 1997-2001

Scena politică fierbe după ce președintele Traian Băsescu l-a acuzat pe Victor Ponta că ar fi  fost ofițer acoperit al SIE în perioada 1997-2001, timp în care actualul premier era  procuror. Contracandidații în cursa pentru Cotroceni îi cer sefului Guvernului să facă lumina în această poveste sau să demisioneze și să renunțe la candidatură. Ce efecte vor avea aceste dezvăluiri asupra cursei prezidențiale și dacă primii doi oameni în stat au comis vreo ilegalitate, discutăm în această seară.

sumarul emisiunii 40 de minute

Un angajat sudanez al ONU, contaminat cu Ebola şi spitalizat de săptămâna trecută la Leipzig, în estul Germaniei, după ce a fost adus din Liberia, a decedat. Între timp, în Marea Britanie, pe aeroportul Heathrow, al treilea ca mărime din lume, a început testarea călătorilor, în încercarea de a depista persoanele infectate.

Preşedintele Cataloniei, Artur Mas anunţă o formă alternativă de consultare privind independenţa regiunii spaniole, după ce justiţia a interzis un referendum pe această temă. Discutăm pe larg în această seară.

Și…schimbare de ton a Vaticanului față de homosexuali. Papa Francisc este pe punctul de a lua o decizie istorică pentru Biserica Catolică, manifestată printr-o atitudine foarte deschisă către cuplurile gay, pentru care este dispus să accepte adopțiile de copii.

 
Emisiune realizată de Anca Năstase