Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 15 octombrie 2014

mafie_paduri.jpg

Procurorii DNA Brasov investigheaza retrocedarea ilegala a 90.000 de ha de padure

Procurorii anticorupție anchetează retrocedarea ilegală a 90 de mii de hectare de pădure, într-un dosar in care sunt implicați avocați, judecători, dar și nume grele din PSD. 400 de milioane de euro este valoarea prejudiciului creat prin împroprietăririle abuzive.  

sumarul emisiunii 40 de minute

10 procente îi despart în acest moment pe cei doi politicieni cel mai bine clasați în cursa prezidențială, Victor Ponta și Klaus Iohannis. Potrivit celui mai recent sondaj INSCOP, premierul conduce în topul intenţiei de vot cu 40,6%, în timp ce liderul liberal e cotat cu 30,1% din alegători. Surpriza cercetarii o constituie  Elena Udrea, candidatul PMP ocupă locul al treilea creditată cu 6,7%.

Situaţia de la graniţa turco-sirianǎ rǎmîne blocatǎ dar favorabilǎ jihadiştilor. Aceasta în condiţiile în care Turcia ezitǎ în continuare sǎ intervinǎ în ajutorul kurzilor sirieni asediaţi în oraşul Kobane.

Moscova face un nou pas către eliminarea presei independente. Astăzi a intrat în vigoare legea care prevede că instituțiile media care activează în Rusia nu pot fi deținute de trusturi sau persoane străine.

La fiecare 30 de secunde o femeie din România este victimă a violenței domestice. Cele mai multe cazuri nu sunt raportate. 44% dintre romani cred că "nu trebuie să te amesteci în familia altuia, când vezi că cineva este agresat fizic". În România legea privind combaterea violenţei în familie a fost adoptată abia în toamna lui 2011.